Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Almás-sajtos-hagymás rakott karaj.
Hozzávalók:
-60 dkg sertéskaraj, szeletelve
-só, bors
-1 evőkanál vaj
-2 fej lila hagyma
-1 nagy alma
-25 dkg gouda sajt (vagy trappista)
-1 dl fehérbor
-2 dl tejszín
-friss kakukkfű
Elkészítés:
Egy tűzálló tálat vajazzunk ki, fektessük le szorosan egymás mellé a hússzeleteket. Erre terítsük a felszeletelt lila hagyma és a vékonyra szeletelt alma felét, majd szórjuk meg reszelt sajttal. Öntsük fel a fehérbor és a tejszín felével, szórjuk meg a morzsolt kakukkfűvel, majd ismételjük meg a rétegezést. Öntsük rá a maradék tejszínt, bort, és a tetejét alaposan szórjuk meg reszelt sajttal. Alufólia alatt 180 °C-os sütőben süssük 40 percig, majd az alufóliát levéve róla pirítsuk még kb. 10 percet.
Jó étvágyat a Almás-sajtos-hagymás rakott karaj-hoz!
Almás- sajtos- hagymás rakott karaj
2019. September 07. Saturday
Posted By admin