
Hozzávalók:
-4 articsóka,
-1 citrom,
-12,5 dkg szikkadt kenyérbél,
-1 pohár olívaolaj,
-2 gerezd fokhagyma,
-4 ek borecet,
-petrezselyem,
-friss menta,
-pár szem édesköménymag,
-2,5 dl gyümölcsös aromájú fehérbor,
-2,5 dl borjú- vagy csirkehúsleves,
-fekete olajbogyó,
-só,
-bors,
Elkészítés:
Az articsókát tisztítsuk meg, majd sós-citromos lobogó vízben negyed óráig pároljuk. Ezután vegyük ki a szőrös belsejét és dörzsöljük be a citrommal.
A kenyérbelet süssük meg az olívaolajon a zúzott fokhagymával és néhány perc után locsoljuk meg az ecettel. Fűszerezzük sóval, borssal, édesköménymaggal, apróra vágott mentával és petrezselyemmel. Ezzel a masszával megtöltjük az articsókát és tűzálló tálba rakjuk. Ráöntjük a visszamaradt zaftot és a leves-bor keverékét. Letakarva előmelegített sütőben 1 óra alatt elkészítjük. Tálaláskor fekete olajbogyóval megszórjuk.
Jó étvágyat az Articsóka római módra-hoz!