Articsóka római módra

2020. January 04. Saturday recept zöldséges étel Posted By admin
post-img Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Articsóka római módra.

Hozzávalók:
-4 articsóka,
-1 citrom,
-12,5 dkg szikkadt kenyérbél,
-1 pohár olívaolaj,
-2 gerezd fokhagyma,
-4 ek borecet,
-petrezselyem,
-friss menta,
-pár szem édesköménymag,
-2,5 dl gyümölcsös aromájú fehérbor,
-2,5 dl borjú- vagy csirkehúsleves,
-fekete olajbogyó,
-só,
-bors,

Elkészítés:
Az articsókát tisztítsuk meg, majd sós-citromos lobogó vízben negyed óráig pároljuk. Ezután vegyük ki a szőrös belsejét és dörzsöljük be a citrommal.
A kenyérbelet süssük meg az olívaolajon a zúzott fokhagymával és néhány perc után locsoljuk meg az ecettel. Fűszerezzük sóval, borssal, édesköménymaggal, apróra vágott mentával és petrezselyemmel. Ezzel a masszával megtöltjük az articsókát és tűzálló tálba rakjuk. Ráöntjük a visszamaradt zaftot és a leves-bor keverékét. Letakarva előmelegített sütőben 1 óra alatt elkészítjük. Tálaláskor fekete olajbogyóval megszórjuk.

Jó étvágyat az Articsóka római módra-hoz!

Komment küldése

Komment megosztása

Hozzászólás leadásához be kell jelentkezni
Leggyakrabb szavaink: fokhagyma Arno Zöld dió lekvár Fokhagymakrém online rendelés fűszerpaprika Zöld dió szirupban olcsó ár országos kiszállítás aulxito Elefánt fokhagyma Pure white webshop elkészítés webáruház felhasználás alapanyag MPL recept hozzávalók zöldség futárszolgálat paprika aszalt PostaPontok hagyma Csomagautomata gyümölcs őrölt paradicsom
A termék kosárba került