Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Csirkemájas piláf.
Hozzávalók:
-50 dkg rizs,
-8 dl tyúkhúsleves,
-20 dkg olaj vagy vaj,
-1 vöröshagyma,
-1 paradicsom ,
-2-3 csirkemáj,
-4 ek koriander,
-2 ek fenyőmag,
-só,
-esetleg kevés cukor,
Elkészítés:
A rizst a piláfhoz (rízses húshoz) szokásos módon elkészítjük. Kevés olajban vagy vajban a májdarabokat megsütjük. Ellentétben a hússal, a máj sütését célszerű nem forró zsiradékban kezdeni, mert akkor kívül kérges, belül nyers marad. Az átsült májakat félretesszük. A hagymát a fenyőmaggal együtt pároljuk, míg enyhén barnást szint kapnak. Leöntjük tyúkhúslevessel és ízlés szerint, esetleg felforraljuk. A lecsepegtetett rizst a korianderrel, sóval, kevés cukorral a lehámozott és feldarabolt paradicsommal vagy paradicsompürével összekeverjük, és a levesbe tesszük. Lefedjük, és kis lángon tovább főzzük, egészen addig, amíg a rizs a folyadékot felszívta. Egészen kis lángon a májdarabokat hozzáadjuk, óvatosan megkeverjük, levesszük a tűzről, az edényre itatóspapírt, vagy papírszalvétát teszünk, majd erre helyezzük el a fedőt, és hozzávetőlegesen fél órát gőzölődni hagyjuk.
Jó étvágyat a Csirkemájas piláf-hoz!
Csirkemájas piláf
2020. January 04. Saturday
Posted By admin