Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Csirkemell rozmaringgal és olívás majonézzel.
Hozzávalók a kéreghez:
-4 ek olívaolaj,
-1 ek finomra vágott rozmaringlevél,
-1 ek dijoni mustár,
-1 ek frissen facsart citromlé,
-2 tk finomra zúzott fokhagyma,
-1 tk durva szemű tengeri só,
-0,5 tk. őrölt édesköménymag,
-1/4 tk frissen őrölt fekete bors,
-4 csirkemellfilé,
az olívás majonézhez:
-125 ml majonéz,
-2 ek tapenade,
-1 tk frissen facsart citromlé,
-1 tk apróra vágott rozmaringlevél,
-1/4 tk frissen őrölt fekete bors,
Elkészítés:
Keverjük össze a kéreg hozzávalóit. A rozmaring fás szárát tegyük félre, majd később dobjuk a parázsra. A hús mindkét oldalát kenjük be a kérges krémmel, majd tegyük a húst a hűtőbe 1-2 órára. Egy tálban keverjük simára a majonézes krém hozzávalóit. Takarjuk le, és tegyük a hűtőbe. Készítsük elő a parazsat a grillsütőben. Dobjuk a rozmaringot a parázsra, a húst zárt sütőben süssük 10-12 percig, közben forgassuk meg párszor. Vegyük le a grillről, és tálaljuk a majonézzel.
Jó étvágyat a Csirkemell rozmaringgal és olívás majonézzel-hez!
Csirkemell rozmaringgal és olívás majonézzel
2020. May 16. Saturday
Posted By admin