Csirkés paella

2020. January 18. Saturday egytálétel recept Posted By admin
post-img Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Csirkés paella.

Hozzávalók:
-60 dkg csirkemell filé,
-14 ek olíva olaj,
-1 piros és 1 sárga vagy zöld kaliforniai paprika,
-2 kisebb fej vöröshagyma,
-3-4 gerezd fokhagyma,
-60 dkg hosszú szemű rizs,
-1-1,2 liter húsleves alaplé,
-2 csipet őrölt sáfrány (kurkuma),

a tetejére:
-apróra vágott petrezselyem vagy metélőhagyma (snidling),

Elkészítés:
A csirkemellet apró kockákra vágom, és 5-6 percig fedő alatt párolom olíva olajon. Majd a csíkokra vágott kaliforniai paprikákat is beleteszem, és újabb 5-8 percig főzöm, majd az edényből kiveszem és félreteszem. Ugyanabban az edényben (de lehet külön is), az apróra vágott hagymát kevés olajon megfuttatom, beleteszem a rizst, pár percig pirítom, és a húsleves alaplével felöntöm, hozzáteszem zúzott fokhagymát, és a sáfrányt, majd fedő alatt, alacsony lángon kb. 10 percig párolom. Ezután teszem bele a borsót, és újabb 2-3 percig főzöm. A végén ráöntjük a rizsre a csirkés húst és paprikát, sózzuk és borsozzuk az ételt ízlés szerint és befejezésképp még 5-10 percig pároljuk az ételt.

Jó étvágyat a Csirkés paella-hoz!

Komment küldése

Komment megosztása

Hozzászólás leadásához be kell jelentkezni
Leggyakrabb szavaink: fokhagyma Arno Zöld dió lekvár Fokhagymakrém online rendelés fűszerpaprika Zöld dió szirupban olcsó ár országos kiszállítás aulxito Elefánt fokhagyma Pure white webshop elkészítés webáruház felhasználás alapanyag MPL recept hozzávalók zöldség futárszolgálat paprika aszalt PostaPontok hagyma Csomagautomata gyümölcs őrölt paradicsom
A termék kosárba került