Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Csirkés paella.
Hozzávalók:
-60 dkg csirkemell filé,
-14 ek olíva olaj,
-1 piros és 1 sárga vagy zöld kaliforniai paprika,
-2 kisebb fej vöröshagyma,
-3-4 gerezd fokhagyma,
-60 dkg hosszú szemű rizs,
-1-1,2 liter húsleves alaplé,
-2 csipet őrölt sáfrány (kurkuma),
a tetejére:
-apróra vágott petrezselyem vagy metélőhagyma (snidling),
Elkészítés:
A csirkemellet apró kockákra vágom, és 5-6 percig fedő alatt párolom olíva olajon. Majd a csíkokra vágott kaliforniai paprikákat is beleteszem, és újabb 5-8 percig főzöm, majd az edényből kiveszem és félreteszem. Ugyanabban az edényben (de lehet külön is), az apróra vágott hagymát kevés olajon megfuttatom, beleteszem a rizst, pár percig pirítom, és a húsleves alaplével felöntöm, hozzáteszem zúzott fokhagymát, és a sáfrányt, majd fedő alatt, alacsony lángon kb. 10 percig párolom. Ezután teszem bele a borsót, és újabb 2-3 percig főzöm. A végén ráöntjük a rizsre a csirkés húst és paprikát, sózzuk és borsozzuk az ételt ízlés szerint és befejezésképp még 5-10 percig pároljuk az ételt.
Jó étvágyat a Csirkés paella-hoz!
Csirkés paella
2020. January 18. Saturday
Posted By admin