Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Fokhagymás csirke.
Hozzávalók:
-4 gerezd zúzott fokhagyma,
-4 aprított mogyoróhagyma,
-2 kimagozott és felkockázott piros chili,
-1 finomra aprított citromfűág,
-1 aprított korianderlevél,
-1 tk rákkrém,
-1 tk őrölt fahéj,
-1 ek tamarindkrém,
-2 ek olaj,
-8 kisebb csirkedarab,
-3 dl csirkehúsleves,
-1 ek thai halszósz,
-1 ek mogyoróvaj,
-só, bors,
-4 ek felaprított, pirított földimogyoró,
-párolt zöldség,
-főtt tészta,
Elkészítés:
Törjük simára a fokhagymát, chilit, mogyoróhagymát, koriandert, citromfüvet, rákkrémet. Keverjük hozzá az őrölt fahéjt és a tamarindkrémet. Forrósítsunk fel olajat, tegyük bele a csirkedarabokat, és süssük barnára. Tegyünk egy másik serpenyőbe fűszerkrémet, és pirítsuk meg. Öntsük rá a húslevest, majd tegyük bele a húst. Lefedve főzzük 30 percig, míg meg nem puhul. Keverjük hozzá a halszószt és a mogyoróvajat, és főzzük tovább. Ízesítsük, szórjuk meg a tetejét pirított földimogyoróval.
Jó étvágyat a Fokhagymás csirke-hez!
Fokhagymás csirke
2020. May 16. Saturday
Posted By admin