Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Fokhagymás garnéla.
Hozzávalók:
-25 dkg fagyasztott garnéla,
-4 dkg olvasztott vaj,
-só,
-bors,
-olasz fűszerek,
-friss petrezselyem,
-3 gerezd fokhagyma,
-1-2 ek prézli,
-fél lime leve,
-1-2 ek fehérbor,
-4 ek reszelt parmezán,
-friss bagett,
Elkészítés:
Egy kisebb jénaiban, vagy tűzálló tálban a fagyasztott garnélát összekeverem a fűszerekkel, kenyérmorzsával, a szétnyomott fokhagymával, a borral, meglocsolom a lime levével, összekeverem az olvasztott vajjal is, majd megszórom parmezánnal. (a prézlit a végén is rá lehet szórni a sajt előtt, mert hajlamos az egész lemenni a tál aljára) Mehet is a 180°C fokos sütőbe olyan 20 percre, majd lehet tálalni a bagettel.
Jó étvágyat a Fokhagymás garnéla-hoz!
Fokhagymás garnéla
2020. April 13. Monday
Posted By admin