
Hozzávalók a tésztához:
-1 6 tojásos kakaós tortalap,
-5 dkg baracklekvár,
-2 ek barackpálinka,
a töltelékhez:
-40 dkg gesztenyemassza,
-0.5 dl rum,
-3 tojássárgája,
-8 dkg porcukor,
-2.5 dl tejszín habja,
a tetejére:
-10 dkg gesztenyemassza,
-1.5 dl tejszín habja,
Elkészítés:
A piskótát 2 lapra vágjuk, és mindkét lapot megkenjük felforrósított, átszűrt, pálinkával kevert lekvárral, majd hagyjuk kissé megszikkadni. A krémhez a tojások sárgáit a cukorral gőz fölött összesűrítjük, robotgéppel habosra keverjük a gesztenyemasszával, rummal ízesítjük, végül beleforgatjuk a tejszín keményre vert habját. Az egyik tortalapot a formába helyezzük a lekváros felével felfelé nézve, rásimítjuk a krém egyharmad részét. Ráfektetjük a másik lapot, szintén felfelé nézzen a lekváros oldala, erre kerüljön a krém másik harmada. Amikor már hűvös helyen kellőképpen megszilárdult a töltelék (legjobb másnapig pihentetni), levesszük a forma karimáját, tálcára csúsztatjuk a tortát, és az oldalát is megkenjük a maradék krémmel, amelybe előzőleg belekeverünk 2-3 evőkanál tejszínhabot, hogy lazább, kenhetőbb legyen. Tetejét tejszínhabbal díszítjük gesztenyével, és egy kis csokireszelékkel.
Jó étvágyat a Francia gesztenyetorta-hoz!