Francia gesztenyetorta

2020. April 24. Friday recept sütemény Posted By admin
post-img Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Francia gesztenyetorta.

Hozzávalók a tésztához:
-1 6 tojásos kakaós tortalap,
-5 dkg baracklekvár,
-2 ek barackpálinka,

a töltelékhez:
-40 dkg gesztenyemassza,
-0.5 dl rum,
-3 tojássárgája,
-8 dkg porcukor,
-2.5 dl tejszín habja,

a tetejére:
-10 dkg gesztenyemassza,
-1.5 dl tejszín habja,

Elkészítés:
A piskótát 2 lapra vágjuk, és mindkét lapot megkenjük felforrósított, átszűrt, pálinkával kevert lekvárral, majd hagyjuk kissé megszikkadni. A krémhez a tojások sárgáit a cukorral gőz fölött összesűrítjük, robotgéppel habosra keverjük a gesztenyemasszával, rummal ízesítjük, végül beleforgatjuk a tejszín keményre vert habját. Az egyik tortalapot a formába helyezzük a lekváros felével felfelé nézve, rásimítjuk a krém egyharmad részét. Ráfektetjük a másik lapot, szintén felfelé nézzen a lekváros oldala, erre kerüljön a krém másik harmada. Amikor már hűvös helyen kellőképpen megszilárdult a töltelék (legjobb másnapig pihentetni), levesszük a forma karimáját, tálcára csúsztatjuk a tortát, és az oldalát is megkenjük a maradék krémmel, amelybe előzőleg belekeverünk 2-3 evőkanál tejszínhabot, hogy lazább, kenhetőbb legyen. Tetejét tejszínhabbal díszítjük gesztenyével, és egy kis csokireszelékkel.

Jó étvágyat a Francia gesztenyetorta-hoz!

Komment küldése

Komment megosztása

Hozzászólás leadásához be kell jelentkezni
Leggyakrabb szavaink: fokhagyma Arno Zöld dió lekvár Fokhagymakrém online rendelés fűszerpaprika Zöld dió szirupban olcsó ár országos kiszállítás aulxito Elefánt fokhagyma Pure white webshop elkészítés webáruház felhasználás alapanyag MPL recept hozzávalók zöldség futárszolgálat paprika aszalt PostaPontok hagyma Csomagautomata gyümölcs őrölt paradicsom
A termék kosárba került