Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Gesztenyés göngyölt hús.
Hozzávalók:
-1 kg sertés rövidkaraj,
-1 csomag nem édes gesztenyemassza,
-2 zsemle,
-2 tojás,
-10 dkg gomba,
-só, bors,
-piros arany,
-1 vöröshagyma,
-2 szem borókabogyó,
-tej,
-vaj,
-olaj,
-víz,
Elkészítés:
A húst úgy vágjuk szét, hogy szétterítve egy nagy, téglalap alakú szeletet kapjunk. A gesztenyemasszát összenyomkodjuk. A zsemléket tejbe áztatjuk, majd kinyomjuk, és összekeverjük a gesztenyével. A gombát felaprítjuk, és vajon megpároljuk. Ezután a nyers tojásokkal együtt a gesztenyéhez adjuk. Sózzuk, borsozzuk. (Ha a massza túl híg, keverjük össze zsemlemorzsával.)
A keveréket a hússzeletre kenjük, összegöngyöljük, és megtűzzűk, majd olajon átsütjük. Bekenjük Piros Arannyal, hozzáadjuk a hagymát, borókabogyót és a vizet, majd lefedjük, és megpároljuk. Végül sütőbe tesszük, és megsütjük.
Jó étvágyat a Gesztenyés göngyölt hús-hoz!
Gesztenyés göngyölt hús
2020. May 06. Wednesday
Posted By admin