Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Gyömbéres marhahús.
Hozzávalók:
-4 szelet marhahátszín,
-5 dkg angol szalonna,
-1 vöröshagyma,
-2 gerezd fokhagyma,
-3-4 cm friss gyömbér,
-tengeri só, bors,
-1 ek étkezési keményítő,
-1,5 dl növényi tejszín
Elkészítés:
Klopfoljuk ki a hússzeleteket , majd sózzuk és borsozzuk meg. A szalonnát vágjuk kisebb darabokra és süssük meg serpenyőben. Adjuk hozzá az apróra vágott hagymát , majd süssük meg a hús mindkét felét. Adjuk hozzá a felaprított fokhagymát is, a reszelt gyömbért, majd öntsük fel vízzel vagy húslével. Főzzük addig, míg a hús meg nem puhul. Aztán emeljük ki a szeleteteket a szaftból és sűrítsük be a tejszín és a keményítő elegyével. Hagyjuk párat rottyanni, majd tegyük vissza a húsokat. Rizzsel tálaljuk.
Jó étvágyat a Gyömbéres marhahús-hoz!
Gyömbéres marhahús
2020. March 05. Thursday
Posted By admin