Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Lentejas.
Hozzávalók:
-50 dkg lencse,
-2 ek kacsazsír,
-4 gerezd fokhagyma,
-1 ek őrölt fűszerpaprika,
-1 tk őrölt kömény,
-20 dkg paradicsompüré,
-30 dkg kolozsvári szalonna,
-1 szál füstölt kolbász,
-2 vöröshagyma,
-2 sárgarépa,
-1 fehérrépa,
-1 chilipaprika,
Elkészítés:
A szalonnát és kolbászt kockára vágom, a sárgarépát és fehérrépát is hasonlóan kockára vágom. A vöröshagymát apró kockára vágom, a fokhagymát a kés lapjával elnyomom és felaprítom. Az olajon megpirítom a szalonnát. Rádobom a kolbászt, 4-5 percig pirítom, ezután hozzáadom a fokhagymát, vöröshagymát és a rápákat. Megszórom őrölt fűszerpaprikával, köménnyel, beleöntöm a paradicsom pürét és pár percet forralom.Ekkor beleöntöm a lencsét és felöntöm vízzel, úgy hogy éppen ellepje. Ahogy a lencse veszi fel a vizet, pótolom és ha felforrt vissza veszem a tüzet alatta és szép lassan puhára főzöm. Az elfőtt levet mindig kevés vízzel pótolom. A végén a hozzáadott vízzel állítom be az étel szaftosságát.
Jó étvágyat a Lentejas-hoz!
Lentejas
2020. March 15. Sunday
Posted By admin