Lentejas

2020. March 15. Sunday egytálétel recept Posted By admin
post-img Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Lentejas.

Hozzávalók:
-50 dkg lencse,
-2 ek kacsazsír,
-4 gerezd fokhagyma,
-1 ek őrölt fűszerpaprika,
-1 tk őrölt kömény,
-20 dkg paradicsompüré,
-30 dkg kolozsvári szalonna,
-1 szál füstölt kolbász,
-2 vöröshagyma,
-2 sárgarépa,
-1 fehérrépa,
-1 chilipaprika,

Elkészítés:
A szalonnát és kolbászt kockára vágom, a sárgarépát és fehérrépát is hasonlóan kockára vágom. A vöröshagymát apró kockára vágom, a fokhagymát a kés lapjával elnyomom és felaprítom. Az olajon megpirítom a szalonnát. Rádobom a kolbászt, 4-5 percig pirítom, ezután hozzáadom a fokhagymát, vöröshagymát és a rápákat. Megszórom őrölt fűszerpaprikával, köménnyel, beleöntöm a paradicsom pürét és pár percet forralom.Ekkor beleöntöm a lencsét és felöntöm vízzel, úgy hogy éppen ellepje. Ahogy a lencse veszi fel a vizet, pótolom és ha felforrt vissza veszem a tüzet alatta és szép lassan puhára főzöm. Az elfőtt levet mindig kevés vízzel pótolom. A végén a hozzáadott vízzel állítom be az étel szaftosságát.

Jó étvágyat a Lentejas-hoz!

Komment küldése

Komment megosztása

Hozzászólás leadásához be kell jelentkezni
Leggyakrabb szavaink: fokhagyma Arno Zöld dió lekvár Fokhagymakrém online rendelés fűszerpaprika Zöld dió szirupban olcsó ár országos kiszállítás aulxito Elefánt fokhagyma Pure white webshop elkészítés webáruház felhasználás alapanyag MPL recept hozzávalók zöldség futárszolgálat paprika aszalt PostaPontok hagyma Csomagautomata gyümölcs őrölt paradicsom
A termék kosárba került