Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Marcipános kalács.
Hozzávalók:
-16,5 dkg cukor,
-1,5 dkg vaj,
-3 ek tejszín,
-7,5 dkg marcipán,
-7,5 dkg vágott mandula,
-tejcsoki,
-kakaó,
Elkészítés:
A cukrot felolvasztjuk, kissé megbarnítjuk. Lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a vajat, tejszínt és visszatesszük a tűzre. Kicsit melegítjük, majd belerakjuk a marcipánt, ismét kevergetjük, hogy felolvadjon és mehet bele a mandula, majd jó alaposan összekeverjük. Kicsit hagyjuk hűlni, majd 1 cm vastagra nyújtjuk. Ismét hűtjük kicsit, utána 1x3 cm-es téglalapokra vágjuk. Ha teljesen kihűlt a felolvasztott csokiba mártjuk, és meghintjük kakaóval.
Jó étvágyat a Marcipános kalács-hoz!
Marcipános kalács
2020. May 26. Tuesday
Posted By admin