Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Medvehagymás metélt.
Hozzávalók:
-2 tojásból 20 dkg liszttel készült házi metélt,
-3 kis szem főtt krumpli,
-10 dkg medvehagyma,
-fél fej lilahagyma,
-4 dl tejszín,
-6 dkg vaj,
-frissen reszelt szerecsendió,
-só,
Elkészítés:
Először a mártást készítem el, mert ez várhat, a tészta viszont nem.
A vajat mélyebb serpenyőben felolvasztom, beledobom a kisebb darabokra vágott krumplit és aranybarna kérget sütök rá. Ha ez megvan, rádobom a felkarikázott lilahagymát és a medvehagymát, és addig kevergetem, amíg kissé összeesik. Sózom, reszelek rá kevés szerecsendiót. Felöntöm a tejszínnel és 4-5 perc alatt összeforralom.
A hozzávalókból megcsinálom a házitésztát, egy órai pihentetés után géppel kinyújtom, metéltre vágom. A tésztát kifőzöm, lecsöpögtetem és a medvehagymás szószba belekeverve kicsit összemelegítem az ételt.
Jó étvágyat a Medvehagymás metélt-hez!
Medvehagymás metélt
2019. October 29. Tuesday
Posted By admin