Meggy

2020. January 13. Monday gyümölcs Posted By admin
post-img Meggy (Cerasus vulgaris) mint konyhai gyümölcs alapanyag leírás.

Származás
A meggy őshazája Észak-Indiától a Balkánig terjed, és mindenütt fellelhető. Erről tanúskodik többek között az is, hogy a meggy szó az egyetlen, minden bizonnyal finnugor eredetű gyümölcsöt jelentő szavunk, míg a többi gyümölcs neve a bolgár, a török és a szláv nyelvekből származtatható.

Jellemzés
Apró méretű, kerek, édeskésen fanyar ízű gyümölcs. Színskálája a világospirostól egészen a bordóig terjed.

Fajtái
Fajtáit folyamatosan keverik. Létezik vadmeggy, spanyol-meggy, cigánymeggy, a leggyakoribb a Pándi-meggy, a Meteor korai és a Favorit.

Elkészítés, felhasználás
A meggy finom magában, nyersen is, de aki nem szereti savanyúságát, még megszeretheti piskótában, süteményben, vagy befőttben. Szörpöt is könnyen készíthetünk belőle.

Vitaminok, ásványok
Az A és B vitamin minden fajtája megtalálható benne, ezen kívül C vitamin és szelén tartalma is említésre méltó.

Élettani hatások
Vírusölő, vértisztító hatású. Serkenti a máj- és veseműködést. Idősebb korban a megbomlóban levő hormonháztartás szabályozásában fejti ki jótékony hatását.

Jó étvágyat a Meggy-el készült ételekhez!

Komment küldése

Komment megosztása

Hozzászólás leadásához be kell jelentkezni
Leggyakrabb szavaink: fokhagyma Arno Zöld dió lekvár Fokhagymakrém online rendelés fűszerpaprika Zöld dió szirupban olcsó ár országos kiszállítás aulxito Elefánt fokhagyma Pure white webshop elkészítés webáruház felhasználás alapanyag MPL recept hozzávalók zöldség futárszolgálat paprika aszalt PostaPontok hagyma Csomagautomata gyümölcs őrölt paradicsom
A termék kosárba került