Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Mogyorós csirke.
Hozzávalók:
-40 dkg csirkemellfilé,
-3 ek szójaszósz,
-2 gerezd fokhagyma,
-1 cs újhagyma,
-1 hegyes erős paprika,
-10 dkg sós mogyoró,
-1 mk őrölt bors,
-4 ek olaj,
-1 csapott ek liszt,
-1/2 tk só (ha szükséges),
Elkészítés:
A húst kis (1,5-2 cm-es) kockákra vágjuk, beleforgatjuk a szójaszószba, amibe borsot is keverünk, 30 percig állni hagyjuk. A fokhagymát vékony szeletekre, az újhagymát egy kevés zöld szárral együtt, 1 cm-es darabokra vágjuk, a hegyes erős paprikát felkarikázzuk. Amennyiben nem szeretjük a nagyon erőset, az ereit részben eltávolítjuk. A földimogyorót egy kicsit megpirítjuk. (Vigyázzunk vele, mert már gyárilag is pirítva van.) Az olajat felhevítjük, beletesszük a felszelt fokhagymát, valamint a szójaszószos húst, amit előzőleg egy kis liszttel megszórunk. Erős tűzön kb. 5 percig sütjük, majd 1 dl vizet aláöntünk, beletesszük a zöldpaprikát és az újhagymát, 10 percig tovább főzzük. Beleszórjuk a mogyorót és összeforraljuk. Amennyiben szükséges, egy pici sót adunk hozzá. (Vigyázzunk, mert a szójaszósz és a mogyoró is sós!)
Jó étvágyat a Mogyorós csirke-hez!
Mogyorós csirke
2020. April 23. Thursday
Posted By admin