Részeges ponty

2019. January 12. Saturday húsétel recept Posted By admin
post-img Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Részeges ponty

Hozzávalók:
-1 kg filézett pontyszelet,
-1 kg hagyma (a pácoláshoz),
-40 dkg gomba,
-2 dl tej,
-2 dl vörösbor,
-5 dkg liszt,
-10 dkg reszelt sajt,
-1 csokor petrezselyem,
-őrölt bors,
-só,
-olaj,

Elkészítés:
Megtisztítom a pontyot, majd kifilézem. Alaposan besózom, és az apró darabokra vágott hagymába állni hagyom 4-6 órát. Ha eleget állt, a hagymát leszedem. A halszeleteket megforgatom lisztbe és forró olajban kisütöm. Sorban egymás mellé, tűzálló tálba rakom. A tisztított, apróra vágott petrezselymes gombát megpirítom olajon és a zsiradéktól lecsepegtetve, a lerakott halszeletekre terítem, megsózom, megborsozom, majd a vörösborral meglocsolom. A maradék zsiradékot kevés liszttel megszórom, nagyon kicsit megpirítom, a tejjel felfőzöm, végül a halszeletekre öntöm. Az előre leszeletelt sajtot a tetejére szórom, és csak pár percig sütöm tovább, amíg a sajt kellően megpirul.

Jó étvágyat a Részeges ponty-hoz!

Komment küldése

Komment megosztása

Hozzászólás leadásához be kell jelentkezni
Leggyakrabb szavaink: fokhagyma Arno eper lekvár bodza szörp akác szörp Fokhagyma olívaolajban Aszalt paradicsom olajban Aszalt paprika olívaolajban olívaolaj Zöld dió lekvár aszalt paradicsom Fokhagymakrém aszalt paprika Hárs szörp online rendelés fűszerpaprika Zöld dió szirupban olcsó ár aszalt meggy országos kiszállítás aulxito Elefánt fokhagyma Pure white webshop webáruház MPL futárszolgálat PostaPontok Csomagautomata őrölt
A termék kosárba került