Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Sertéspörkölt.
Hozzávalók:
-1 kg sertéscomb,
-2 közepes fej vöröshagyma,
-2 gerezd fokhagyma,
-pár karika erős paprika,
-1 tk fűszerpaprika,
-2 ek Piros Arany,
-2-3 dl paradicsomlé,
-1 tk sűrített paradicsom,
-1 ek olivaolaj,
-1 mk őrölt kömény,
Elkészítés:
A húst kockákra vágjuk. A hagymát felaprítjuk és a felhevített zsiradékban üvegesre pirítjuk, beletesszük az apróra vágott fokhagymát, majd hozzákeverjük a porpaprikát, húzzuk le tűzről, nehogy megkeseredjen. Beletesszük a daráltpaprikát, az apróra vágott csípős paprikát, őrölt köményt, ici-pici vizet. Tegyük bele a kockára vágott húst és forgassuk át pár percig, ezalatt a hús levet ereszt. Keverjük hozzá a sűrített paradicsomot és öntsük fel paradicsomlével, hogy épp ellepje. Fedjük le és közepes lángon főzzük, amíg a hús megpuhul, közben többször meg kell keverni, nehogy lekapja. A végén, ha valaki sűrűbb szaftot szeretne, egy kicsi vízzel elkevert étkezési keményítővel besűrítheti. Tálalható nokedlivel, főtt krumplival.
Jó étvágyat a Sertéspörkölt-höz!
Sertéspörkölt
2020. May 21. Thursday
Posted By admin