
Hozzávalók:
-6 tojás,
-12 dkg liszt,
-12dkg porcukor,
-40 dkg krémsajt,
-3 ek porcukor,
-250 ml tejszín,
-piskóta tallér,
-100 ml kávé,
-kakaópor,
Elkészítés:
A 6 tojás fehérjéből és egy csipet sóból kemény habot verünk. A 6 tojássárgáját kikeverjük a porcukorral, hozzáadjuk a lisztet és alaposan átkeverjük. Ehhez óvatosan hozzákeverjük a felvert habot. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. Előmelegített sütőben 180°C megsütjük kb. 20 perc alatt. A tésztát porcukorral meghintett konyharuhára borítjuk, óvatosan leszedjük a papírt. Feltekerjük és hagyjuk kihűlni. A tejszínt és a porcukrot kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a krémsajtot és alaposan összekeverjük. A kihűlt tésztát megtöltjük a krém 2/3-val. Egy sor hideg kávéba mártott piskótatallért rakunk a tészta alsó részébe majd feltekerjük. A maradék krémmel lekenjük a tekercset majd kakaóport szitálunk rá. Hideg helyen hagyjuk megdermedni.
Jó étvágyat a Tiramisu tekercs-hez!