Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Újévi lencsesaláta.
Hozzávalók:
-25 dkg lencse,
-15 füstölt hús,
-1 fej vöröshagyma,
-3 gerezd fokhagyma,
-2 babérlevél, őrölt bors,
-2 főtt tojás,
-10 dkg csemege uborka,
-2 fej lila hagyma,
-1 kis pohár tejföl,
-2 ek majonéz,
-2 ek mustár,
-fél ek citromlé,
-1 ek cukor,
Elkészítés:
A lencsét meg kell főzni áztatás után. A fazékba teszem a lencsét a füstölt hússal, a vöröshagymával, fokhagymával, babérlevéllel és őrölt borssal. Másfélszer annyi vízzel felöntöm, mehet a tűzre, ha felforrt leveszem a lángot egészen alacsonyra, és gyöngyözve főzőm. Nehogy a lencse szétfőjön, erre ügyeljünk!
Amíg ez zajlik elkészülhet a többi hozzávaló. A lencsével azonos méretűre darabolom a főtt tojást, a csemege uborkát és a lila hagymát is természetesen. Ezt követően elkészítem a saláta pofon egyszerű öntetét (nem lesz nehéz, minden tejfölös salátához ezt szoktam készíteni). Szóval jöhet egy tálba a tejföl, majonéz, mustár, citromlé, cukor, mindezt addig keverem, amíg a cukor teljesen fel nem olvadt, majd hozzáadom a felaprított kellékeket.
Ha a lencse megfőtt leszűröm és hideg vízzel leöblítem, majd a salátaalaphoz adom. A főt húst szintén apróra felkockázom és a végén ez is mehet bele. Kis kavargatás és már lehet is falatozni az újévi szerencsét.
Jó étvágyat az Újévi lencsesaláta-hoz!
Újévi lencsesaláta
2019. December 31. Tuesday
Posted By admin