Újházi tyúkhúsleves

2020. June 10. Wednesday leves recept Posted By admin
post-img Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Újházi tyúkhúsleves.

Hozzávalók:
-1,50 kg tyúk,
-25 dkg sárgarépa,
-10 dkg petrezselyemgyökér,
-zeller,
-10 dkg gomba,
-5 dkg vöröshagyma,
-1 gerezd fokhagyma,
-1 zöldpaprika ,
-20 dkg karfiol,
-10 dkg zöldborsó,
-só,
-bors,
-egy kevés gyömbér,

Elkészítés:
A megtisztított tyúkot 8 darabra vágjuk. Nyakát, máját, zúzáját hozzátesszük. Kb. 2,5 l hideg vízben feltesszük főni, és ha felforrt, lehabozzuk. Megsózzuk, beletesszük a vöröshagymát, fokhagymát és a fűszereket, majd lassú forralással tovább főzzük. Ha a tyúk puhulni kezd, hozzáadjuk a leveszöldséget, a vékony metéltre vágott gombát, a rózsáira szedett karfiolt és a zöldpaprikát. Ha friss zöldborsónk van, a zöldséggel együtt tesszük a levesbe, ha konzerv, akkor a főzés végén. Tálalás előtt egy kevés levesben külön kifőzött finommetéltet teszünk bele. A levest a hússal és a zöldségekkel együtt tálaljuk, és külön adunk hozzá ecetes tormát.

Jó étvágyat az Újházi tyúkhúsleves-hez!

Komment küldése

Komment megosztása

Hozzászólás leadásához be kell jelentkezni
Leggyakrabb szavaink: fokhagyma Arno Zöld dió lekvár Fokhagymakrém online rendelés fűszerpaprika Zöld dió szirupban olcsó ár országos kiszállítás aulxito Elefánt fokhagyma Pure white webshop elkészítés webáruház felhasználás alapanyag MPL recept hozzávalók zöldség futárszolgálat paprika aszalt PostaPontok hagyma Csomagautomata gyümölcs őrölt paradicsom
A termék kosárba került