Zöld diós pecsenye libamájjal töltött rétes batyu

2018. January 19. Friday recept zöld dió Posted By admin
post-img
 Receptünk zöld dió felhaszálásával készült.

Hozzávalók:
-40 dkg pecsenye libamáj
- 4 evőkanál olaj
- 1db vöröshagyma
- Só, őrölt fekete bors
- 1 kiskanál fölaprított friss zsálya
- 1db alma
- 5 dkg zölddió

A töltéshez:
- 1 csomag réteslap (készen kapható)
- 2 tojás
- 10 dkg zsemlemorzsa

Elkészítés:

1. A májat leöblítjük, az esetleg rajta lévő fehéres hártyákat levágjuk róla, majd kisebb kockákra daraboljuk. A fölaprított hagymát az olajon megfuttatjuk, a májat rádobjuk, megsózzuk, megborsozzuk, a fölaprított zsályával fűszerezzük és kevergetve megpirítjuk. Az almát meghámozzuk, magházát kimetsszük, majd kiskockákra vágjuk, és a májhoz adjuk, a fölaprított zölddióval és az aszalt szilvával együtt.
2. A réteslapokból 2 lapot az asztalra fektetünk, négy egyforma négyszög alakú lapot vágunk belőle, majd egyenként olajjal megkenjük, zsemlemorzsával meghintjük.
3. A már kissé kihűlt libamájas raguból egy-egy evőkanálnyit a lapok közepére halmozunk, a lapok szélét a töltelék körül felvert tojással megkenjük. A réteslapok szélét a töltelékre hajtjuk, csinos kis batyukat formálunk belőlük. A batyukat kívűl is megkenjük tojással, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük őket. A maradék réteslappal és töltelékkel ugyanígy járunk el. A rétes batyukat, előmelegített sütőben 180°C-on szép pirosra sütjük. 4. Tálaláskor, a batyukat egy vékony csíkra vágott, póréhagymaszállal díszíthetjük.

Elkészítési idő: 1 óra

Termék ajánló

Zöld Dió szirupban  420g
Zöld Dió szirupban - Házi készítésű  Zöld Dió szirupban vegyszermentes alapanyagból és tartósítószer…
Bruttó: 800 Ft
Zöld Dió szirupban rummal 420g
Zöld Dió szirupban rummal - Házi készítésű  Zöld Dió szirupban rummal vegyszermentes alapanyagból és…
Bruttó: 850 Ft
Zöld dió lekvár  300g
Zöld dió lekvár - Bár a zöld diót a legmagasabb minőségű dióként tartják számon, mégis csak most indul…
Bruttó: 700 Ft

Komment küldése

Komment megosztása

Hozzászólás leadásához be kell jelentkezni
Leggyakrabb szavaink: fokhagyma Arno eper lekvár bodza szörp akác szörp Fokhagyma olívaolajban Aszalt paradicsom olajban Aszalt paprika olívaolajban olívaolaj Zöld dió lekvár aszalt paradicsom Fokhagymakrém aszalt paprika Hárs szörp fűszerpaprika Zöld dió szirupban
A termék kosárba került