Mantovai hústekercs

2020. July 17. Friday húsétel recept Posted By admin
post-img Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Mantovai hústekercs.

Hozzávalók:
-8 szelet sertéscomb,
-só,
-bors,
-10 dkg mortadella,
-10 dkg ementáli sajt,
-10 dkg túró,
-1 háromszögsajt,
-1 csokor petrezselyemzöld,
-1 dl olaj,
-3 dkg vaj,
-2 dl fehérbor,
-2 dkg paradicsompüré,
-leveskocka,

Elkészítés:
A túrót összekeverjük a háromszögsajttal és a felaprított petrezselyemmel. A húst kissé kiverjük, megsózzuk, megborsozzuk, mindegyik szeletre teszünk egy-egy szelet mortadellát és sajtot, megkenjük a túróval, majd óvatosan feltekerjük, vigyázva, hogy ne folyjon ki a töltelék, és megkötjük cérnával.Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat és a vajat, erős tűzön hirtelen, minden oldalán megpirítjuk a hústekercseket, felöntjük a borral és felfőzzük. Kevés forró vízben feloldjuk a leveskockát és a paradicsompürét, majd a húsra öntjük. Alacsonyabb hőfokra kapcsolunk, majd a serpenyőt lefedve puhulásig pároljuk a hústekercseket. Tálalás előtt eltávolítjuk a cérnát, leöntjük a paradicsomos mártással, és burgonyás krokettel, valamint párolt rizzsel körítve adjuk asztalra.

Jó étvágyat a Mantovai hústekercs-hez!

Komment küldése

Komment megosztása

Hozzászólás leadásához be kell jelentkezni
Leggyakrabb szavaink: fokhagyma Arno Zöld dió lekvár Fokhagymakrém online rendelés fűszerpaprika Zöld dió szirupban olcsó ár országos kiszállítás aulxito Elefánt fokhagyma Pure white webshop elkészítés webáruház felhasználás alapanyag MPL recept hozzávalók zöldség futárszolgálat paprika aszalt PostaPontok hagyma Csomagautomata gyümölcs őrölt paradicsom
A termék kosárba került