
Hozzávalók a tésztához:
-6 tojás,
-csipet só,
-16 dkg cukor,
-16 dkg liszt,
-2 ek étkezési keményítő,
a krémhez:
-20 dkg tejcsokoládé,
-10 dkg tejszín,
-25 dkg vaj,
-3 ek porcukor,
-1 ek narancslikőr,
-20 dkg csokoládéreszelék,
-porcukor,
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét felverjük, fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, és kemény habbá verjük a masszát. A tojássárgáját is felverjük, majd a fehérjehabhoz keverjük. A lisztet és a keményítőt vegyítjük, a habra szitáljuk és elkeverjük benne. Egy sütőpapírral kibélelt tepsire öntjük a tésztát, és előmelegített sütőben, 200°C fokon, kb. 12 perc alatt aranybarnára sütjük, majd sütőrácsra borítjuk és hagyjuk kihűlni. A krémhez a csokoládét összetördeljük, a tejszínt felforraljuk, a csokoládéra öntjük, és addig kevergetjük, míg a darabok fel nem oldódnak benne. Eztán félretesszük, és hidegebb helyen hagyjuk kihűlni. A vajat habosra keverjük, hozzáadagoljuk a porcukrot, majd kanalanként a csokikrémet is. Végezetül belekeverjük a likőrt. A tésztát három csíkra vágjuk, az egyik csíkot egy téglalap alakú tortakerettel összefogjuk, és rákenjük a krém harmadát. Erre jön a második tésztacsík (enyhén megnyomkodjuk), majd egy újabb krémtakaró, a tetejére pedig a harmadik réteg tészta, és arra a maradék krém. A krémet megszórjuk csokoládéreszelékkel, hűtőbe tesszük, és 2-3 órán át hagyjuk összeérni az ízeket. Tálalás előtt eltávolítjuk a tortakeretet és porcukorral megszórjuk a sütit.
Jó étvágyat a Rétegelt süti-hez!