
Hozzávalók:
-20 dkg aszalt szilva,
-2 dl tejföl,
-1 ek teljes kiőrlésű rozsliszt,
-1 kis darab fahéj,
-3-4 darab szegfűszeg,
-víz,
-1 ek méz,
Elkészítés:
Az aszalt szilvát pár órára vízbe áztatjuk. Pár óra után a szilvát leszűrjük, de nehogy kiöntsük a vizet, kell az is, csak egészítsük ki a folyadékot 7 decire. Aztán feltesszük az áztatóvizet és a szilvát főni, beleszórjuk a fűszereket. Felforraljuk, közben a tejfölt és a lisztet összekeverjük. A lisztes tejfölbe merünk pár kanál levest, hogy a hőmérséklet kiegyenlítődjön, aztán beleöntjük a levesbe. Forralunk rajta egyet, majd mézzel ízesítjük.
Jó étvágyat az Aszalt szilva leves-hez!