Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Bahmi goreng.
Hozzávalók:
-35 dkg rizstészta, vagy kínai tészta,
-25 dkg marhahátszín,
-10 dkg tisztított garnélarák,
-2 tojás,
-20 dkg fejes káposzta,
-2 fej hagyma,
-2 gerezd fokhagyma,
-6 dkg szójababcsíra,
-1 cm gyömbérgyökér,
-1 ek sötét szójaszósz,
-6 ek olaj,
-só,
Elkészítés:
Serpenyőben olajat forrósítunk és beletesszük a csíkokra vágott húst. Körös-körül megpirítjuk, majd megsózva, kevés vizet aláöntve puhára pároljuk. A húst kivesszük, ugyanabban a serpenyőben, kevés olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a reszelt gyömbért. Visszatesszük a húst és összepirítjuk. Másik serpenyőben néhány percig pároljuk a csíkokra vágott fejes káposztát, majd belekeverjük a szójababcsírát is, és végül a rákot. A tojást felverjük és egy harmadik serpenyőben a maradék olajon tojáslepényt sütünk belőle. Összetekerjük, mint a palacsintát, majd vékonyan felszeleteljük. A tésztát forrásban lévő sós vízben megfőzzük. Lecsöpögtetjük és áttesszük egy serpenyőbe, amelyben olajat forrósítottunk. Amikor a nedvesség elpárolgott, beleöntjük a káposztás serpenyő tartalmát is. 2 percig kevergetve pirítjuk. Szójaszósszal meglocsoljuk és tányérokba szétosztjuk. Minden
adag tetejére kevés húst halmozunk és megszórjuk a tojáslepénycsíkokkal.
Jó étvágyat a Bahmi goreng-hoz!
Bahmi goreng
2019. December 25. Wednesday
Posted By admin