
Hozzávalók a tésztához:
-8 dkg vaj,
-15 dkg porcukor,
-5 tojás,
-15 dkg liszt,
-1/2 csomag sütőpor,
-5 dkg darált dió,
a krémhez:
-2 dkg liszt,
-1 tojássárgája,
-2 dl tej,
-12 dkg vaj,
-12 dkg porcukor,
-1 ek rum,
-2 dkg kakaópor,
-4 banán,
a tetejére:
-2 dl habtejszín,
-banánkarikák
az oldalára:
-mandulaforgács,
Elkészítés:
A vajat habosra kavarjuk a cukorral, majd egyenként a tojások sárgáit adjuk hozzá. A sütőporos, szitált lisztet, a mogyorót is belekeverjük, a végén forgatjuk bele lazán a tojások keményre vert habját. Sütőpapírral bélelt tortaformában, előmelegített, közepes hőmérsékletű sütőben kisütjük, majd kihűtjük, s két lapra szeljük. A krémhez a lisztet a tejjel, és a tojások sárgáival lassú tűzön besűrítjük, kihűtjük, időnként megkevergetve. A vajat habosra kavarjuk a cukorral, hozzáadjuk a rumot, a kakaóport, és jól eldolgozzuk a tejes masszával. A tortalapot kirakosgatjuk banánszeletekkel, krémet kenünk rá, tetejét, oldalát szintén megkenjük. Mandulaforgáccsal, tejszínhabbal, banánszeletekkel díszítjük.
Jó étvágyat a Banántorta-hoz!