Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Báránnyal töltött paradicsompaprika.
Hozzávalók:
-8 paradicsompaprika,
-13 dkg sovány bárányhús,
-26 dkg padlizsán,
-1 mogyoróhagyma,
-1 gerezd fokhagyma,
-petrezselyem,
-8 babérlevél,
-1 citrom héja,
-őrölt fűszerpaprika,
-extra szűz olívaolaj,
-só, fehér bors,
Elkészítés:
A paprikák tetejét levágjuk, majd belsejüket kiszedjük. A padlizsánok héját megszurkáljuk, majd így megsütjük, és meghámozzuk őket. Ezután felaprózzuk és összekeverjük a petrezselyemmel, fokhagymával, hagymával és a reszelt citromhéjjal. Ebbe keverjük bele a felkockázott húst is, sózzuk, borsozzuk, és megtöltjük vele a paprikákat. Visszatesszük a tetejüket, bekenjük az olajjal, ráteszünk egy-egy babérlevelet, majd bealufóliázzuk, és kb. negyed óra alatt készre sütjük. Ezután kivesszük a fóliából, és már kínálhatjuk is.
Jó étvágyat a Báránnyal töltött paradicsompaprika-hoz!
Báránnyal töltött paradicsompaprika
2020. April 10. Friday
Posted By admin