
Hozzávalók:
-1 tyúk,
-só,
-1 kisebb karfiol,
-1 fej vöröshagyma,
-olaj,
-4 dkg liszt,
-baromfihúslé,
-szerecsendió-virág,
-2 dl főzőtejföl,
-1 tojássárgája,
-snidling.
Elkészítés:
A konyhakész tyúkot feldaraboljuk és sós vízben lassú tűzön puhára főzzük. Kevéssel a főzés befejezése előtt beletesszük a megtisztított, rózsáira szedett karfiolt és készre főzzük. Közben felhevített olajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát és a lisztet, majd felöntjük húslével és húsz percig forraljuk. Később visszarakjuk bele a kicsontozott húst meg a karfiolt, s megízesítjük szerecsendió-virággal. Végül belekeverjük a tejfölben elhabart
tojássárgáját és összeforraljuk. Tálaláskor megszórjuk finomra vágott snidlinggel vagy zöldpetrezselyemmel.
Jó étvágyat a Becsináltleves tyúkból-hoz!