Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Bigos.
Hozzávalók:
-1 késhegyni majoránna,
-1 babérlevél,
-10 dkg füstölt szalonna,
-1 kg kelkáposzta,
-2 gerezd fokhagyma,
-50 dkg sertéslapocka,
-1 kis doboz paradicsompüré,
-ecet,
-10 dkg főzőkolbász,
-5 dl száraz fehérbor,
-2 ek szárított gomba,
-só,
-1 késhegyni csemegepaprika,
-1 csapott mokkáskanál őrölt kömény,
Elkészítés:
A szalonnát felkockázzuk, zsírját kiolvasztjuk, majd megsütjük benne a nagyobb kockákra vágott húst. A hagymát megpucoljuk, felaprózzuk, a fokhagymát összepréseljük, majd a paradicsompürével együtt a húshoz adjuk őket. Ezután a fűszerekkel ízesítjük, és másfél deci vízzel felengedjük. A kelkáposztát megmossuk, laskára vágjuk, a kolbászt karikákra vágjuk, majd ezeket is a húshoz adjuk. A borból annyit töltünk bele, hogy szépen ellepje, majd fedőt teszünk az edényre, és sütőbe addig pároljuk, amíg szép puha nem lesz. Végül levesszük a fedőt, rövid lére sütjük, és kevés ecettel ízesítjük.
Jó étvágyat a Bigos-hoz!
Bigos
2019. December 22. Sunday
Posted By admin