Bigos

2019. December 22. Sunday egytálétel recept Posted By admin
post-img Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Bigos.

Hozzávalók:
-1 késhegyni majoránna,
-1 babérlevél,
-10 dkg füstölt szalonna,
-1 kg kelkáposzta,
-2 gerezd fokhagyma,
-50 dkg sertéslapocka,
-1 kis doboz paradicsompüré,
-ecet,
-10 dkg főzőkolbász,
-5 dl száraz fehérbor,
-2 ek szárított gomba,
-só,
-1 késhegyni csemegepaprika,
-1 csapott mokkáskanál őrölt kömény,

Elkészítés:
A szalonnát felkockázzuk, zsírját kiolvasztjuk, majd megsütjük benne a nagyobb kockákra vágott húst. A hagymát megpucoljuk, felaprózzuk, a fokhagymát összepréseljük, majd a paradicsompürével együtt a húshoz adjuk őket. Ezután a fűszerekkel ízesítjük, és másfél deci vízzel felengedjük. A kelkáposztát megmossuk, laskára vágjuk, a kolbászt karikákra vágjuk, majd ezeket is a húshoz adjuk. A borból annyit töltünk bele, hogy szépen ellepje, majd fedőt teszünk az edényre, és sütőbe addig pároljuk, amíg szép puha nem lesz. Végül levesszük a fedőt, rövid lére sütjük, és kevés ecettel ízesítjük.

Jó étvágyat a Bigos-hoz!

Komment küldése

Komment megosztása

Hozzászólás leadásához be kell jelentkezni
Leggyakrabb szavaink: fokhagyma Arno Zöld dió lekvár Fokhagymakrém online rendelés fűszerpaprika Zöld dió szirupban olcsó ár országos kiszállítás aulxito Elefánt fokhagyma Pure white webshop elkészítés webáruház felhasználás alapanyag MPL recept hozzávalók zöldség futárszolgálat paprika aszalt PostaPontok hagyma Csomagautomata gyümölcs őrölt paradicsom
A termék kosárba került