Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Caldo verde.
Hozzávalók:
-50 dkg burgonya,
-40 dkg vöröshagyma,
-1,5 l zöldség alaplé,
-1 doboz vörös vesebab,
-fokhagyma,
-3-4 maréknyi caldo, vagy karalábélevél,
-só,
-őrölt fahéj,
-oliva olaj,
Elkészítés:
A vöröshagymát üvegesre pároljuk és hozzáöntjük az alaplét. Beletesszük a burgonyát és amikor megfőtt, egy botmixerrel pépesre turmixoljuk. Ezután beletesszük a többi hozzávalót és készre főzzük. A portugálok szeretnek egy-egy karika kolbászt is beletenni a tányérba. Caldo: csak Portugáliában honos káposztaféle, ami egy magasra növő fás szárú növény. Nálunk nem található, ezért karalábélevéllel helyettesítjük. Gyufa vastagságúra szeleteljük..
Jó étvágyat a Caldo verde-hez!
Caldo verde
2020. May 10. Sunday
Posted By admin