
Hozzávalók:
-10 dkg vaj,
-22 dkg liszt,
-20 dkg porcukor,
-3 dl tej,
-70 dkg cseresznye,
-12,5 dkg őrölt mandula,
-2 tojás,
-egy csipet só,
Elkészítés:
Gyúrjunk össze 20 deka lisztet a darabokra vágott vajjal, 5 deka porcukorral, a sóval és annyi tejjel, hogy az állaga rugalmas maradjon, majd kelesszük fél óráig. A maradék lisztet dolgozzuk simára a tojásokkal, a maradék cukorral és 2 deci tejjel. Egy lepényformát kenjünk ki vajjal, béleljük ki a kinyújtott és villával megnyomkodott tésztával. Halmozzuk az aljára a kimagozott cseresznyét és kanalazzuk rá a krémet. Előmelegített sütőben 1 óra alatt megsütjük.
Jó étvágyat a Cseresznyés lepény-hez!