Csirkehúsleves dióval

2020. January 03. Friday leves recept Posted By admin
post-img Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Csirkehúsleves dióval.

Hozzávalók:
-1 l tyúkhúsleves (leveskockából is készülhet),
-1 burgonya,
-3 dkg zsír,
-1 fej vöröshagyma,
-3 dkg meghámozott dióbél,
-18 dkg kicsontozott sült csirkehús,
-1, 5 dl tejföl,
-1-2 evőkanál finomra vágott zöldpetrezselyem,
-egy kevés só,
-törött bors,

Elkészítés:
A húslevest a fazékban felforraljuk, és 10-15 percig főzzük a meleg levesbe tett, kockára vágott burgonyával, amíg az meg nem puhul. Ügyeljünk arra, hogy a burgonya ne főjön szét! Közben serpenyőben megmelegítjük a zsírt, aranyszínűre pároljuk benne a feldarabolt vöröshagymát és a dióbelet, ill. mandulát. Ezt kiegészítve a csirkehús felével és néhány kanál levessel turmixgépben sima péppé keverjük. A masszát elegyítjük a húslevessel és a kis kockákra vágott maradék sült csirkével. Egy percen át főzzük, megsózzuk, megborsozzuk, tejföllel és finomra vágott zöldpetrezselyemmel ízesítjük. Forrón tálaljuk.

Jó étvágyat a Csirkehúsleves dióval-hoz!

Komment küldése

Komment megosztása

Hozzászólás leadásához be kell jelentkezni
Leggyakrabb szavaink: fokhagyma Arno Zöld dió lekvár Fokhagymakrém online rendelés fűszerpaprika Zöld dió szirupban olcsó ár országos kiszállítás aulxito Elefánt fokhagyma Pure white webshop elkészítés webáruház felhasználás alapanyag MPL recept hozzávalók zöldség futárszolgálat paprika aszalt PostaPontok hagyma Csomagautomata gyümölcs őrölt paradicsom
A termék kosárba került