Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Csirkehúsleves dióval.
Hozzávalók:
-1 l tyúkhúsleves (leveskockából is készülhet),
-1 burgonya,
-3 dkg zsír,
-1 fej vöröshagyma,
-3 dkg meghámozott dióbél,
-18 dkg kicsontozott sült csirkehús,
-1, 5 dl tejföl,
-1-2 evőkanál finomra vágott zöldpetrezselyem,
-egy kevés só,
-törött bors,
Elkészítés:
A húslevest a fazékban felforraljuk, és 10-15 percig főzzük a meleg levesbe tett, kockára vágott burgonyával, amíg az meg nem puhul. Ügyeljünk arra, hogy a burgonya ne főjön szét! Közben serpenyőben megmelegítjük a zsírt, aranyszínűre pároljuk benne a feldarabolt vöröshagymát és a dióbelet, ill. mandulát. Ezt kiegészítve a csirkehús felével és néhány kanál levessel turmixgépben sima péppé keverjük. A masszát elegyítjük a húslevessel és a kis kockákra vágott maradék sült csirkével. Egy percen át főzzük, megsózzuk, megborsozzuk, tejföllel és finomra vágott zöldpetrezselyemmel ízesítjük. Forrón tálaljuk.
Jó étvágyat a Csirkehúsleves dióval-hoz!
Csirkehúsleves dióval
2020. January 03. Friday
Posted By admin