Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Csirkés-erdei gombás lasagne.
Hozzávalók:
-vaj,
-14 előfőzött lasagnelap,
-800 ml besamelmártás,
a csirkés-erdei gombás szószjoz:
-2 ek. olívaolaj,
-2 gerezd zúzott fokhagyma,
-1 apróra vágott hagyma,
-25 dkg csíkokra vágott erdei gomba,
-30 dkg apróra vágott sovány baromfihús,
-8 dkg apróra vágott csirkemáj,
-12 dkg kockára vágott pármai sonka,
-150 ml marsala,
-30 dkg felaprított konzervparadicsom,
-1 ek aprított bazsalikom,
-2 ek paradicsompüré,
-só, bors,
Elkészítés:
Forrósítsunk fel olívaolajat. Dinszteljük meg benne a hagymát, gombát, fokhagymát. Adjuk hozzá a csirkét, sonkát, májat, és pirítsuk tovább, míg a hús meg nem barnul. Keverjük bele a marsalát, bazsalikomot, paradicsomot, pürét és főzzük pár percig. Ízesítsük. Fedjük le és főzzük 30 percig. Kivajazott felfújtforma aljára rakjunk le egy réteg lasangetésztát, majd tegyünk rá egy réteg húsos szószt, és egy réteg besamelt. Ismételjük meg kétszer, és a sort besamellal zárjuk. Szórjuk meg sajttal és 35 perc alatt aranybarnára sütjük.
Jó étvágyat a Csirkés-erdei gombás lasagne-hez!
Csirkés-erdei gombás lasagne
2020. May 16. Saturday
Posted By admin