Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Dubarry sertésszelet.
Hozzávalók:
-12 szelet karaj,
-só,
-bors,
-fokhagyma,
-liszt
-1 nagyobb karfiol (1,8 kg kb, de ez függ a hússzeletek méretétől is)
a besamelhez:
-12 dkg vaj,
-12 dkg liszt,
-3 tojás sárgája,
-5-6 dl tej,
-2 dl tejszín,
-10 dkg füstölt sajt,
-2 db kockasajt,
-só,
-bors,
-szerecsendió,
Elkészítés:
Először is a rózsáira szedett karfiolt feltesszük főni sós, vizben, amihez adunk egy kis citromlevet is.
Közben a kikloffolt hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, és mindet egyesével lisztbe forgatjuk. A szeleteket mindkét felét megpirítjuk olajon, hogy aranybarna kérget kapjon. Majd egy nagy tepsibe helyezzük őket, amit előzőleg kivajaztunk.
A besamelt teljesen hagyományos módon készítjük. Azaz a felolvasztott vajba szórjuk a lisztet, amint kicsit megpirult beledobjuk a kockasajtot, majd a tűzről levéve állandó keverés mellett hozzáadjuk a tejet és a tejszínt, majd a tojás sárgáját. Végül belereszeljük a sajtot. Aztán jöhetnek a fűszerek. Ha véletlenül csomós maradt, érdemes turmixgéppel átmenni rajta egyszer, így biztosan elkerüljük a lisztcsomókat. Nem kell megijedni, a sajttól elég nehéz lesz turmixolni.
Minden szelet hús kap egy karfiolrózsát, aztán pedig nyakon öntjük a besamellel. És már mehet is a sütőbe. Addig sütjük, míg picit a teteje meg nem pirul.
Rizzsel tálaljuk.
Jó étvágyat a Dubarry sertésszelet-hez!
Dubarry sertésszelet
2019. December 15. Sunday
Posted By admin