Empandas

2020. May 21. Thursday recept tészta Posted By admin
post-img Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Empandas.

Hozzávalók a tésztához:
-2 csésze teljes kiörlésü liszt,
-só,
-10 ek vaj,
-1 dl hideg víz,

a töltelékhez:
-1 nagy fej finomra vágott vöröshagyma,
-1 ek olívaolaj,
-2 dl marhahúsleves,
-24 dkg darált marhahús,
-5 dkg mazsola,
-1 ek erös fűszerpaprika örlemény,
-1 kk fűszerpaprika,
-só, bors,
-2 keményre fött tojás nyolcadokra vágva,
-6 olívabogyó negyedelve,


Elkészítés:
A mazsolát tíz percig forró vízben áztatjuk, lecsöpögtetjük. A töltelékhez a hagymát, az olívaolajat és a levest vagy vizet egy tálban feltesszük föni, és addig fözzük, ameddig a víz elfö. Hozzáadjuk a húst és kevergetve barnára pirítjuk. Hozzátesszük a mazsolát és a füszereket, összekeverjük. A tésztához a lisztet, a vajat és a sót egy nagy tálban összegyúrjuk annyi vízzel, hogy jól formázható legyen. Lisztezett deszkán három milliméter vastagra nyújtjuk, majd tíz-tizenöt centi átméröjü köröket szaggatunk ki belöle. A körök közepébe tölteléket halmozunk, majd olívabogyót és tojásdarabot teszünk a tetejére. Vizes kézzel félbehajtjuk a tésztát és a széleit jól összenyomkodjuk. Az ujjunkkal vagy villával díszíthetjük a tésztát. Forró sütöben néhány perc alatt pirosra sütjük, melegen tálaljuk.

Jó étvágyat a Empandas-hoz!

Komment küldése

Komment megosztása

Hozzászólás leadásához be kell jelentkezni
Leggyakrabb szavaink: fokhagyma Arno Zöld dió lekvár Fokhagymakrém online rendelés fűszerpaprika Zöld dió szirupban olcsó ár országos kiszállítás aulxito Elefánt fokhagyma Pure white webshop elkészítés webáruház felhasználás alapanyag MPL recept hozzávalók zöldség futárszolgálat paprika aszalt PostaPontok hagyma Csomagautomata gyümölcs őrölt paradicsom
A termék kosárba került