Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Empandas.
Hozzávalók a tésztához:
-2 csésze teljes kiörlésü liszt,
-só,
-10 ek vaj,
-1 dl hideg víz,
a töltelékhez:
-1 nagy fej finomra vágott vöröshagyma,
-1 ek olívaolaj,
-2 dl marhahúsleves,
-24 dkg darált marhahús,
-5 dkg mazsola,
-1 ek erös fűszerpaprika örlemény,
-1 kk fűszerpaprika,
-só, bors,
-2 keményre fött tojás nyolcadokra vágva,
-6 olívabogyó negyedelve,
Elkészítés:
A mazsolát tíz percig forró vízben áztatjuk, lecsöpögtetjük. A töltelékhez a hagymát, az olívaolajat és a levest vagy vizet egy tálban feltesszük föni, és addig fözzük, ameddig a víz elfö. Hozzáadjuk a húst és kevergetve barnára pirítjuk. Hozzátesszük a mazsolát és a füszereket, összekeverjük. A tésztához a lisztet, a vajat és a sót egy nagy tálban összegyúrjuk annyi vízzel, hogy jól formázható legyen. Lisztezett deszkán három milliméter vastagra nyújtjuk, majd tíz-tizenöt centi átméröjü köröket szaggatunk ki belöle. A körök közepébe tölteléket halmozunk, majd olívabogyót és tojásdarabot teszünk a tetejére. Vizes kézzel félbehajtjuk a tésztát és a széleit jól összenyomkodjuk. Az ujjunkkal vagy villával díszíthetjük a tésztát. Forró sütöben néhány perc alatt pirosra sütjük, melegen tálaljuk.
Jó étvágyat a Empandas-hoz!
Empandas
2020. May 21. Thursday
Posted By admin