Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Erdei szeletek.
Hozzávalók a húshoz:
-1,5 kg vaddisznóhús,
-só,
-őrölt bors,
-2 kk fenyőmag,
-2 kk rozmaring,
-2 kk fűszerkeverék (mustármag, kömény, lestyán, fokhagymagranulátum, és fűszerparika keveréke)
-2 dl olaj,
a kaprimártáshoz:
-1 fiola kapribogyó,
-3 dl sűrű tejföl,
-3 tojássárga,
-1 csokor snidling,
-1 gerezd fokhagyma,
-só,
-törött fehér bors ízlés szerint,
Elkészítés:
A húsról eltávolítjuk a bőrét, majd megszórjuk a fűszerkeverékkel,fenyőmaggal és a többi fűszerrel. Sütőbe tesszük, és olajjal többször meglocsolva megsütjük.
Felszeletelve tálaljuk, kaprimártással és zsemlegombóccal.
Kaprimártás:
A tejfölbe belekeverjük a tojássárgáját, és gőzön, állandó keverés közben sűrűre főzzük. Ezután hozzáadjuk a kapribogyó levét, az összevagdalt bogyót, a finomra metélt snidlinget és a szétzúzott fokhagymát. Simára keverve a hűtőszekrényben tartjuk tálalásig.
Jó étvágyat az Erdei szeletek-hez!
Erdei szeletek
2020. January 01. Wednesday
Posted By admin