
Hozzávalók:
-2 pirosra színeződött zöldpaprika,
-2 zöldpaprika,
-2 padlizsán,
-4 paradicsom,
az öntethez:
-1 ek finomra vágott zöldpetrezselyem,
-1,5 dl olaj, 1 kávéskanál ecet,
-1 gerezd fokhagyma,
-egy kevés só,
Elkészítés:
Közepesen meleg sütőben vagy grillsütőben 10 perc alatt átsütjük a paprika és a padlizsán minden oldalát. A paradicsomok alját kereszt alakban bevágjuk - ez legyen felül, és 5-10 percig sütjük. Meghámozzuk a padlizsánokat, és lehúzzuk a paprikák külső héját. A padlizsánokat hosszában csíkokra, a paprikákat pedig karikákra vágjuk. Egy tálra vagy négy tányérra elosztva szépen egymás mellé helyezzük a paprikákat és a padlizsánszeleteket, közepére téve egy-egy paradicsomot. A különböző hozzávalókat összekeverve elkészítjük az öntetet, és ezzel ízesítjük a salátát.
Jó étvágyat a Grillezett zöldségtál-hoz!