
Hozzávalók:
-2 dl víz,
-20 dkg rizs,
-5 dl tej,
-4 csomag vaníliás cukor,
-4 dl tejszín,
-2 csomag habfixáló,
-3 ek kristálycukor,
-40 dkg vegyes gyümölcs,
-5 dkg vaj vagy margarin,
Elkészítés:
A rizst átválogatjuk, megmossuk és 2 dl forrásban lévő vízbe dobjuk. Néha megkeverjük és addig főzzük, amíg a vizet fel nem szívja. Hozzáöntjük a tejet, beletesszük a csipet sót és a vajat. Beleszórunk 2 csomag vaníliás cukrot és 3 evőkanál kristálycukrot. Lefedve 3-4 percig forraljuk, majd lekapcsoljuk a főzőlapot és fedő alatt, a gőzben hagyjuk megpuhulni. A tejszínt 2 csomag vaníliás cukorral habbá verjük, ha szükséges habfixálóval segíthetünk javítani az állagán. A kihűlt tejberizsbe keverjük. Tálkákba szedjük 1 réteg tejszínes rizs, 1 réteg gyümölcs és így tovább.
Jó étvágyat a Gyümölcsrizs-hez!