Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Kacsamáj paprikával.
Hozzávalók:
-50 dkg kacsamáj,
-2 vöröshagyma,
-1 kápia paprika,
-3-4 gerezd fokhagyma,
-1 ág rozmaring,
-só, bors,
-olaj,
Elkészítés:
Először is minden hozzávalót megfelelő méretűre vágok, mert a főzés ideje annyira rövid, hogy közben erre nincs idő: a májat két három darabba vágom, a hagymát, fokhagymát nem túl vékony karikákra szeletelem, a paprikát pedig nagyobb darabokra aprítom.
Serpenyőben kevés olajat hevítek nagyon forróra, ebben egy-két perc alatt megsütöm a hagymát, fokhagymát és a paprikát. Beledobom az egészben hagyott rozmaringágat, - jó lesz majd a díszítéshez ? és ezzel is átforgatom. Ekkor kerül bele a máj, ami további két-három perc alatt át is sül. Sózom, tekerek rá kevés feketeborsot és az étel ezzel kész is van. Petrezselymes krumplival tálalom, bár nálunk most maradék kapros-vajas krumpli volt a köret.
Jó étvágyat a Kacsamáj paprikával-hoz!
Kacsamáj paprikával
2020. February 01. Saturday
Posted By admin