
Hozzávalók:
-1 kg karfiol,
-10 dkg vaj,
-8 dkg liszt,
-só,
-petrezselyemzöld,
-2 dl tejföl,
-2 tojás,
Elkészítés:
A karfiolt apróra, rózsárira szedjük majd annyi sós vízzel főzzük puhára, hogy éppen ellepje. Ha megfőtt, leszűrjük és a 10 dkg vajból és 8 dkg lisztbol világos rántást készítünk. A petrezselyemzöldjét is hozzáadjuk, feleresztjük a karfiol levével, de vigyázzunk, nehogy híg legyen. Végül a 2 dl tejfölt a 2 tojás sárgájával elkeverjük, majd azt is belekeverjük, ha nincs édes tejfölünk, vagy tejet vagy tejszínt adhatunk hozzá a tejföl helyett, de tejből 4 dl szükséges. Összeforraljuk, forrón tálaljuk.
Jó étvágyat a Karfiolfőzelék-hez!