Hozzávalók:
-10 kg félkövér kolbászhús,
-20 dkg só,
-35 dkg édes házi paprika,
-10 dkg fokhagyma,
-3 dkg bors,
-1,5 dkg egész kömény,
-2dl konyak,
Elkészítés:
A húst közepes tárcsán ledaráljuk, sózzuk, majd összedagasztjuk a zúzott fokhagymával, a paprikával, valamint a fűszerekkel. Háromszor erőteljesen átgyúrjuk, majd sertés vékonybélbe töltjük. A bél választáskor 20 méter sertés vékonybelet vásároljunk. Lehetőleg 20 méteres csomagot vegyünk a 2*10 méter helyett, mert jobb a minősége.
A kolbászt töltés után egy éjszakát szikkasztjuk, majd 2 napig füstöljük ( füstöltetjük ). A füst után legalább egy hónapig hideg szellős helyen érleljük.
Jó étvágyat a Konyakos házikolbász-hoz!