Konyakos házikolbász

2019. November 02. Saturday kolbász recept Posted By admin
post-img Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Konyakos házikolbász.

Hozzávalók:
-10 kg félkövér kolbászhús,
-20 dkg só,
-35 dkg édes házi paprika,
-10 dkg fokhagyma,
-3 dkg bors,
-1,5 dkg egész kömény,
-2dl konyak,

Elkészítés:
A húst közepes tárcsán ledaráljuk, sózzuk, majd összedagasztjuk a zúzott fokhagymával, a paprikával, valamint a fűszerekkel. Háromszor erőteljesen átgyúrjuk, majd sertés vékonybélbe töltjük. A bél választáskor 20 méter sertés vékonybelet vásároljunk. Lehetőleg 20 méteres csomagot vegyünk a 2*10 méter helyett, mert jobb a minősége.
A kolbászt töltés után egy éjszakát szikkasztjuk, majd 2 napig füstöljük ( füstöltetjük ). A füst után legalább egy hónapig hideg szellős helyen érleljük.

Jó étvágyat a Konyakos házikolbász-hoz!

Termék ajánló

Szegedi-187 fűszerpaprika fajtából készült  csípős őrlemény kíváló ételízesítő
Bruttó: 2.800 Ft
Szegedi-80 fűszerpaprika fajtából készült csemege őrlemény kíváló ételízesítő.
Bruttó: 4.500 Ft

Komment küldése

Komment megosztása

Hozzászólás leadásához be kell jelentkezni
Leggyakrabb szavaink: fokhagyma Arno Zöld dió lekvár Fokhagymakrém online rendelés fűszerpaprika Zöld dió szirupban olcsó ár országos kiszállítás aulxito Elefánt fokhagyma Pure white webshop elkészítés webáruház felhasználás alapanyag MPL recept hozzávalók zöldség futárszolgálat paprika aszalt PostaPontok hagyma Csomagautomata gyümölcs őrölt paradicsom
A termék kosárba került