Kukoricakenyér

2020. April 07. Tuesday péksütemény recept Posted By admin
post-img Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Kukoricakenyér.

Hozzávalók:
-30 dkg liszt,
-1 dkg élesztő,
-kb 2 dl víz,
-1 tojás,
-5 dkg kukoricaliszt,
-3 dkg kukoricadara+kevés a szóráshoz,
-1 tk méz,
-1 tk só,

Elkészítés:
10 dkg lisztből, 1 dl vízből és az élesztőből kovászt készítünk, amit legalább 3 órán át állni hagyunk. Legjobb ha előző este készítjük el. Amikor a kovász elkészül hozzátesszük a maradék vizet, lisztet, a tojást, kukoricadarát, mézet és sót. Kb 10 percig dagasztjuk. Ha kevés lenne a víz megpótoljuk. A tészta akkor jó, ha elválik a kezünktől és rugalmas. Letakarva 1 órán át kelesztjük. Amikor duplájára kel lisztezett lapon megformázzuk és sütőpapírral bélelt fedeles formába tesszük. Pld fém, vagy jénai kacsasütőbe. Kb 1 óra alatt megkelesztjük, majd vízzel megspricceljük a tésztát és megszórjuk kukoricadarával. Pengével 3-4 helyen behasítjuk, majd a 230 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Kb 20 perc múlva levesszük a tetejét és ropogós pirosra sütjük. A sütőből kivéve vizet spriccelünk rá és hagyjuk kihűlni

Jó étvágyat a Kukoricakenyér-hez!

Komment küldése

Komment megosztása

Hozzászólás leadásához be kell jelentkezni
Leggyakrabb szavaink: fokhagyma Arno Zöld dió lekvár Fokhagymakrém online rendelés fűszerpaprika Zöld dió szirupban olcsó ár országos kiszállítás aulxito Elefánt fokhagyma Pure white webshop elkészítés webáruház felhasználás alapanyag MPL recept hozzávalók zöldség futárszolgálat paprika aszalt PostaPontok hagyma Csomagautomata gyümölcs őrölt paradicsom
A termék kosárba került