Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Kukoricakenyér.
Hozzávalók:
-30 dkg liszt,
-1 dkg élesztő,
-kb 2 dl víz,
-1 tojás,
-5 dkg kukoricaliszt,
-3 dkg kukoricadara+kevés a szóráshoz,
-1 tk méz,
-1 tk só,
Elkészítés:
10 dkg lisztből, 1 dl vízből és az élesztőből kovászt készítünk, amit legalább 3 órán át állni hagyunk. Legjobb ha előző este készítjük el. Amikor a kovász elkészül hozzátesszük a maradék vizet, lisztet, a tojást, kukoricadarát, mézet és sót. Kb 10 percig dagasztjuk. Ha kevés lenne a víz megpótoljuk. A tészta akkor jó, ha elválik a kezünktől és rugalmas. Letakarva 1 órán át kelesztjük. Amikor duplájára kel lisztezett lapon megformázzuk és sütőpapírral bélelt fedeles formába tesszük. Pld fém, vagy jénai kacsasütőbe. Kb 1 óra alatt megkelesztjük, majd vízzel megspricceljük a tésztát és megszórjuk kukoricadarával. Pengével 3-4 helyen behasítjuk, majd a 230 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Kb 20 perc múlva levesszük a tetejét és ropogós pirosra sütjük. A sütőből kivéve vizet spriccelünk rá és hagyjuk kihűlni
Jó étvágyat a Kukoricakenyér-hez!
Kukoricakenyér
2020. April 07. Tuesday
Posted By admin