
Hozzávalók:
-20 dkg zöldborsó,
-20 dkg gomba,
-20 dkg vegyes zöldség,
-30 dkg csirkemell,
-30 dkg csirkemáj,
-2 dl főzőtejszín,
-2 dl tejföl,
-1 tk citromlé,
-2 fej vöröshagyma,
-olaj,
-só,
-fehér bors,
-tárkony,
-előzőleg félretett húsleves leve,
Elkészítés:
Az olajon aranybarnára pirítjuk az apróra vágott hagymát. Rárakjuk a kis kockára vágott húst. Kifehéredés után hozzáadjuk az ugyancsak apró darabokra vágott zöldségeket, majd a borsót, répát, zellert, gyökeret. Sózzuk, borsozzuk. Fedő alatt félig megpároljuk a húst és zöldségeket, majd hozzáadjuk a darabolt gombát. Felöntjük kb. 1,5 liter vízzel és húslével. Ha minden belevaló megpuhult, akkor tesszük bele a hússal azonos méretűre darabolt májakat. Forrástól számított 5 percig főzzük vele. Végül belekeverjük a tejszínt és a tejfölt. Ízesítjük egy teáskanálnyi szárított tárkonnyal. Újra felforralás után levesszük a tűzről a levest, majd pár perc elteltével belekeverjük a citromlevet.
Jó étvágyat a Legényfogó leves-hez!