Legényfogó leves

2020. January 23. Thursday leves recept Posted By admin
post-img Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Legényfogó leves.

Hozzávalók:
-20 dkg zöldborsó,
-20 dkg gomba,
-20 dkg vegyes zöldség,
-30 dkg csirkemell,
-30 dkg csirkemáj,
-2 dl főzőtejszín,
-2 dl tejföl,
-1 tk citromlé,
-2 fej vöröshagyma,
-olaj,
-só,
-fehér bors,
-tárkony,
-előzőleg félretett húsleves leve,

Elkészítés:
Az olajon aranybarnára pirítjuk az apróra vágott hagymát. Rárakjuk a kis kockára vágott húst. Kifehéredés után hozzáadjuk az ugyancsak apró darabokra vágott zöldségeket, majd a borsót, répát, zellert, gyökeret. Sózzuk, borsozzuk. Fedő alatt félig megpároljuk a húst és zöldségeket, majd hozzáadjuk a darabolt gombát. Felöntjük kb. 1,5 liter vízzel és húslével. Ha minden belevaló megpuhult, akkor tesszük bele a hússal azonos méretűre darabolt májakat. Forrástól számított 5 percig főzzük vele. Végül belekeverjük a tejszínt és a tejfölt. Ízesítjük egy teáskanálnyi szárított tárkonnyal. Újra felforralás után levesszük a tűzről a levest, majd pár perc elteltével belekeverjük a citromlevet.

Jó étvágyat a Legényfogó leves-hez!

Komment küldése

Komment megosztása

Hozzászólás leadásához be kell jelentkezni
Leggyakrabb szavaink: fokhagyma Arno Zöld dió lekvár Fokhagymakrém online rendelés fűszerpaprika Zöld dió szirupban olcsó ár országos kiszállítás aulxito Elefánt fokhagyma Pure white webshop elkészítés webáruház felhasználás alapanyag MPL recept hozzávalók zöldség futárszolgálat paprika aszalt PostaPontok hagyma Csomagautomata gyümölcs őrölt paradicsom
A termék kosárba került