
Hozzávalók:
-40 dkg csicseriborsó,
-1/4 tyúk,
-25 dkg kolbász,
-1 kis füstölt sertéscsülök,
-1 kis borjúcsülök,
-50 dkg sárgarépa,
-1 kg burgonya,
-1 kis fej kelkáposzta,
-1 zellergumó,
-15 dkg cérnametélt (száraz tészta),
-6 gerezd fokhagyma,
-2 púpozott ek só,
-1 tk törött bors,
-1 tk sáfrányos szeklice,
Elkészítés:
Nagy fazékban bő három liter vizet felforralunk. Egyenként, hogy a forrás ne szűnjön meg, beleengedjük a tyúkdarabot, a kolbászt, a füstölt csülköt és a borjúcsülköt, majd a megmosott és lecsurgatott csicseriborsót. Megsózzuk, beleszórjuk a fűszereket, valamint a tisztított fokhagymagerezdeket. Lefedve, csendes forralással puhára főzzük. Leszűrjük, a húsokat kicsontozzuk, és nagyobb darabokra vágva félretesszük. A visszamaradt lébe belerakjuk a feldarabolt sárgarépát, a zellert, a burgonyát és a kelkáposztát. Ha puhára főtt, a burgonya felét kivesszük, kevés levessel pépesre turmixoljuk és visszaöntjük. Közben a cérnametéltet sós vízben megfőzzük. A leves tálalása a következőképpen történik: csészében a leves a zöldségekkel és a főtt cérnametélttel, mellette külön tálon a feldarabolt húsok.
Jó étvágyat a Madridi leves-hez!