Madridi leves

2020. January 03. Friday leves recept Posted By admin
post-img Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Madridi leves.

Hozzávalók:
-40 dkg csicseriborsó,
-1/4 tyúk,
-25 dkg kolbász,
-1 kis füstölt sertéscsülök,
-1 kis borjúcsülök,
-50 dkg sárgarépa,
-1 kg burgonya,
-1 kis fej kelkáposzta,
-1 zellergumó,
-15 dkg cérnametélt (száraz tészta),
-6 gerezd fokhagyma,
-2 púpozott ek só,
-1 tk törött bors,
-1 tk sáfrányos szeklice,

Elkészítés:
Nagy fazékban bő három liter vizet felforralunk. Egyenként, hogy a forrás ne szűnjön meg, beleengedjük a tyúkdarabot, a kolbászt, a füstölt csülköt és a borjúcsülköt, majd a megmosott és lecsurgatott csicseriborsót. Megsózzuk, beleszórjuk a fűszereket, valamint a tisztított fokhagymagerezdeket. Lefedve, csendes forralással puhára főzzük. Leszűrjük, a húsokat kicsontozzuk, és nagyobb darabokra vágva félretesszük. A visszamaradt lébe belerakjuk a feldarabolt sárgarépát, a zellert, a burgonyát és a kelkáposztát. Ha puhára főtt, a burgonya felét kivesszük, kevés levessel pépesre turmixoljuk és visszaöntjük. Közben a cérnametéltet sós vízben megfőzzük. A leves tálalása a következőképpen történik: csészében a leves a zöldségekkel és a főtt cérnametélttel, mellette külön tálon a feldarabolt húsok.

Jó étvágyat a Madridi leves-hez!

Komment küldése

Komment megosztása

Hozzászólás leadásához be kell jelentkezni
Leggyakrabb szavaink: fokhagyma Arno Zöld dió lekvár Fokhagymakrém online rendelés fűszerpaprika Zöld dió szirupban olcsó ár országos kiszállítás aulxito Elefánt fokhagyma Pure white webshop elkészítés webáruház felhasználás alapanyag MPL recept hozzávalók zöldség futárszolgálat paprika aszalt PostaPontok hagyma Csomagautomata gyümölcs őrölt paradicsom
A termék kosárba került