Medvehagymás pogácsa

2020. January 11. Saturday pogácsa recept Posted By admin
post-img Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Medvehagymás pogácsa.

Hozzávalók a tésztához:
- 50 dkg teljes liszt,
- 1 ek só,
- 1 dl tej,
- 3 dkg friss élesztő,
- 1 kk cukor,
- 1 tojás,
- 15 dkg vaj,
- 2 ek zsír,
- 3 ek tejföl
- 1 csokor medvehagyma
- 2 ek olvasztott vaj

a tetejére:
- 1 tojás,
-szezámmag

Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben. A lisztet elkeverjük a sóval majd összemorzsoljuk a vajjal és a zsírral. Amikor az élesztő felfutott, hozzáöntjük a lisztes keverékhez és a tejföllel és a tojással összegyúrjuk. A tésztát kb félóráig pihentetjük, majd lisztezett felületen kinyújtjuk 1 cm - es vastagságúra. Megkenjük a felületét olvasztott vajjal, rászórjuk a felaprított medvehagymát és feltekerjük mint a bejglit. A két végét egymásra hajtjuk. Ismét pihentetjük 30 percig. A tésztát ujjnyi vastagra kinyújtjuk és egy 4 - 5 cm - es pogácsaszaggatóval pogácsákat szaggatunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és ismét pihentetjük 30 percig. Ezután lekenjük enyhén felvert tojással és megszórjuk szezámmaggal. Forró ( 190 °C - os ) sütőben szép pirosra sütjük.

Jó étvágyat a Medvehagymás pogácsa-hoz!

Komment küldése

Komment megosztása

Hozzászólás leadásához be kell jelentkezni
Leggyakrabb szavaink: fokhagyma Arno Zöld dió lekvár Fokhagymakrém online rendelés fűszerpaprika Zöld dió szirupban olcsó ár országos kiszállítás aulxito Elefánt fokhagyma Pure white webshop elkészítés webáruház felhasználás alapanyag MPL recept hozzávalók zöldség futárszolgálat paprika aszalt PostaPontok hagyma Csomagautomata gyümölcs őrölt paradicsom
A termék kosárba került