Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Medvehagymás pogácsa.
Hozzávalók a tésztához:
- 50 dkg teljes liszt,
- 1 ek só,
- 1 dl tej,
- 3 dkg friss élesztő,
- 1 kk cukor,
- 1 tojás,
- 15 dkg vaj,
- 2 ek zsír,
- 3 ek tejföl
- 1 csokor medvehagyma
- 2 ek olvasztott vaj
a tetejére:
- 1 tojás,
-szezámmag
Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben. A lisztet elkeverjük a sóval majd összemorzsoljuk a vajjal és a zsírral. Amikor az élesztő felfutott, hozzáöntjük a lisztes keverékhez és a tejföllel és a tojással összegyúrjuk. A tésztát kb félóráig pihentetjük, majd lisztezett felületen kinyújtjuk 1 cm - es vastagságúra. Megkenjük a felületét olvasztott vajjal, rászórjuk a felaprított medvehagymát és feltekerjük mint a bejglit. A két végét egymásra hajtjuk. Ismét pihentetjük 30 percig. A tésztát ujjnyi vastagra kinyújtjuk és egy 4 - 5 cm - es pogácsaszaggatóval pogácsákat szaggatunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és ismét pihentetjük 30 percig. Ezután lekenjük enyhén felvert tojással és megszórjuk szezámmaggal. Forró ( 190 °C - os ) sütőben szép pirosra sütjük.
Jó étvágyat a Medvehagymás pogácsa-hoz!
Medvehagymás pogácsa
2020. January 11. Saturday
Posted By admin