Mogyoróparfé

2020. April 12. Sunday recept sütemény Posted By admin
post-img Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Mogyoróparfé.

Hozzávalók:
-15 dkg mogyoró, felaprítva,
-35 dkg cukor,
-7 tojássárgája,
-1 tojás,
-10 dkg csokoládé,
-5 dl tejszín,

a díszítéshez:
-csokoládé,

Elkészítés:
A mogyorót megpirítjuk, majd a 10 deka cukorból készült karamellhez keverjük, és egy sütőlapon hagyjuk megkötni. A maradék cukorhoz 2,5 deci vizet keverünk, 5-7 percig forraljuk, majd az egész tojást és a tojássárgájákat is belekeverjük. Addig főzzük, amíg krémes lesz, ekkor lehűtjük, és beleszórjuk az összetört pralinét. A csokit gőz felett megolvasztjuk, majd amint kihűlt, beleforgatjuk a felvert tejszínt. Végül a két keveréket összekeverjük, és 6 órára fagyasztóba tesszük. Közben időnként átforgatjuk, majd kínálhatjuk is.

Jó étvágyat a Mogyoróparfé-hoz!

Komment küldése

Komment megosztása

Hozzászólás leadásához be kell jelentkezni
Leggyakrabb szavaink: fokhagyma Arno Zöld dió lekvár Fokhagymakrém online rendelés fűszerpaprika Zöld dió szirupban olcsó ár országos kiszállítás aulxito Elefánt fokhagyma Pure white webshop elkészítés webáruház felhasználás alapanyag MPL recept hozzávalók zöldség futárszolgálat paprika aszalt PostaPontok hagyma Csomagautomata gyümölcs őrölt paradicsom
A termék kosárba került