
Hozzávalók:
-15 dkg mogyoró, felaprítva,
-35 dkg cukor,
-7 tojássárgája,
-1 tojás,
-10 dkg csokoládé,
-5 dl tejszín,
a díszítéshez:
-csokoládé,
Elkészítés:
A mogyorót megpirítjuk, majd a 10 deka cukorból készült karamellhez keverjük, és egy sütőlapon hagyjuk megkötni. A maradék cukorhoz 2,5 deci vizet keverünk, 5-7 percig forraljuk, majd az egész tojást és a tojássárgájákat is belekeverjük. Addig főzzük, amíg krémes lesz, ekkor lehűtjük, és beleszórjuk az összetört pralinét. A csokit gőz felett megolvasztjuk, majd amint kihűlt, beleforgatjuk a felvert tejszínt. Végül a két keveréket összekeverjük, és 6 órára fagyasztóba tesszük. Közben időnként átforgatjuk, majd kínálhatjuk is.
Jó étvágyat a Mogyoróparfé-hoz!