
Hozzávalók a tésztához:
-10 tojás,
-18 dkg porcukor,
-1 csomag vaníliás cukor,
-13 dkg darált háztartási keksz,
-12 dkg olvasztott étcsokoládé,
-13 dkg pörkölt, apróra vagdosott mogyoró,
-2 ek rum,
-bármilyen befőtt leve,
a krémhez:
-4 tojássárgája,
-2 csomag vanília ízű pudingpor,
-7 dl tej,
-20 dkg cukor,
-40 dkg mogyorókrém,
-40 dkg Ráma margarin,
-5 dkg pörkölt, apróra vagdosott mogyoró,
a bevonathoz:
-10 dkg csokoládé,
-2.5 dl tejszín,
-kakaópor,
Elkészítés:
Habosra keverjük a tojások sárgáit a cukorral, a vaníliás cukorral, hozzáadjuk a csokoládét, a kekszet, a mogyorót és a felvert tojásfehérjét. A masszát beleöntjük egy vajjal kikent, zsemlemorzsával meghintett tortaformába, majd 175 °C - ra előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt kisütjük. A tésztát másnapig pihentetjük, majd három lapra vágjuk, és a lapokat befőttlé és rum keverékével meglocsolgatjuk. A krémhez összekeverjük a tojássárgájákat a pudingporral és egy kevés tejjel. A többi tejet felforraljuk a cukorral, hozzáadjuk a pudingos keveréket. (Először egy kevés forró tejjel keverjük el a pudingos krémet, úgy adjuk a többi tejhez). Kevergetve, kis lángon besűrítjük, majd időnként megkeverve kihűtjük. A mogyorókrémet gőz fölött felolvasztjuk. A margarint habosra kavarjuk, hozzáadjuk a pudingot és a folyékony mogyorókrémet. A tortát a kapcsos formában töltjük meg, az alsó lapot megkenjük a krém felével, rátesszük a középső lapot, és azt is megkenjük. A krém tetejére rászórjuk az apróra vágott mogyorót, majd betakarjuk a felső lappal.Kakaós tejszínhabbal, olvasztott csokoládéval, mogyoróval díszítjük.
Jó étvágyat a Mogyorótorta-hoz!