Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Őzfilés avokádósaláta.
Hozzávalók:
-20 dkg őzfilé,
-1 ek olaj,
-2 ek szójaszósz,
-só,
-őrölt fekete bors,
-1 piros chilipaprika,
-1 citrom leve,
-15 dkg vékony ceruzabab,
-kevés csombor,
-2 avokádó,
-2/3 érett mangó,
-1 fej fodros levelű saláta,
-1 tk cukor,
-2 ek almaecet,
-1 tk mustár,
-2 ekextra szűz olívaolaj,
Elkészítés:
A húst felcsíkozzuk, majd az olajban 1-2 percig pirítjuk, borsozzuk, hozzáadjuk a szójaszószt a citromlé felével és a felaprózott chilivel együtt. Így 10 percre levesszük a tűzről, közben a zöldbabot a csomborral sós vízben 6-7 percig főzzük. A salátát összetépkedjük, a mangót és az avokádót felszeleteljük, majd az egészet egy tálra rakjuk a zöldbabbal és a hússal együtt. Egy tálban a mustárhoz keverjük az ecetet, a cukrot, a borsot és az olajat, majd az egészet a salátára folyatjuk, és így kínáljuk.
Jó étvágyat az Őzfilés avokádósaláta-hoz!
Őzfilés avokádósaláta
2019. December 26. Thursday
Posted By admin