Őzpörkölt

2019. December 27. Friday recept vadétel Posted By admin
post-img Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Őzpörkölt.

Hozzávalók:
-1 kg őzhús,
- fűszerpaprika,
-10 dkg füstölt szalonna,
-2 gerezd fokhagyma,
-2 zöldpaprika,
-2 paradicsom,
-3 dkg zsíradék,
-2 fej vöröshagyma.

Elkészítés:
A zsiradékon az apróra kockázott szalonnát kisütjük, majd hozzátesszük az apróra vágott vöröshagymát és meg dinszteljük a legvégén tesszük csak belel a zúzott fokhagymát, hogy az ne égjen meg. Rárakjuk a kockára vágott őzhúst és lepirítjuk, majd rászórjuk a fűszer paprikát ügyelve arra, hogy ne keseredjen meg. Miután a zsiradékban a paprika kellően feloldódott felöntjük az egészet kevés vízzel, hozzáadjuk a zöldpaprikákat és a paradicsomokat. A húst puhára főzzük, közben, ha szükséges a vizet pótoljuk, de ügyeljünk arra, hogy ne vizezzük túl, mert akkor nem lesz sűrű a szaft. Mellé sztrapacskát tálalunk.

Jó étvágyat az Őzpörkölt-höz!

Komment küldése

Komment megosztása

Hozzászólás leadásához be kell jelentkezni
Leggyakrabb szavaink: fokhagyma Arno Zöld dió lekvár Fokhagymakrém online rendelés fűszerpaprika Zöld dió szirupban olcsó ár országos kiszállítás aulxito Elefánt fokhagyma Pure white webshop elkészítés webáruház felhasználás alapanyag MPL recept hozzávalók zöldség futárszolgálat paprika aszalt PostaPontok hagyma Csomagautomata gyümölcs őrölt paradicsom
A termék kosárba került