Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Őzpörkölt.
Hozzávalók:
-1 kg őzhús,
- fűszerpaprika,
-10 dkg füstölt szalonna,
-2 gerezd fokhagyma,
-2 zöldpaprika,
-2 paradicsom,
-3 dkg zsíradék,
-2 fej vöröshagyma.
Elkészítés:
A zsiradékon az apróra kockázott szalonnát kisütjük, majd hozzátesszük az apróra vágott vöröshagymát és meg dinszteljük a legvégén tesszük csak belel a zúzott fokhagymát, hogy az ne égjen meg. Rárakjuk a kockára vágott őzhúst és lepirítjuk, majd rászórjuk a fűszer paprikát ügyelve arra, hogy ne keseredjen meg. Miután a zsiradékban a paprika kellően feloldódott felöntjük az egészet kevés vízzel, hozzáadjuk a zöldpaprikákat és a paradicsomokat. A húst puhára főzzük, közben, ha szükséges a vizet pótoljuk, de ügyeljünk arra, hogy ne vizezzük túl, mert akkor nem lesz sűrű a szaft. Mellé sztrapacskát tálalunk.
Jó étvágyat az Őzpörkölt-höz!
Őzpörkölt
2019. December 27. Friday
Posted By admin