Paprika

2020. January 02. Thursday zöldség Posted By admin
post-img Paprika (Capsicum) mint konyhai zöldség alapanyag leírás.

Származás
A paprika az indiánok ősi termesztett növénye. Származási területéről Dél- és Közép-Amerika fölfedezése után rendkívül gyorsan elterjedt és ma már a legkülönbözőbb éghajlatú országokban termesztik.

Jellemzés
A paprika színe, ízéről is sokat elárul. A zöld kaliforniai paprika a leginkább "nyers", "zöld" ízű, a piros ezzel szemben jellegzetesen édes.

Fajtái
A legismertebbek a kaliforniai paprika, fehér paprika, lila paprika, pritamin paprika.

Elkészítés, felhasználás
A paprika is azon zöldségek közé tartozik, melynek elkészítési módjainak száma végtelen. Főzhetjük, süthetjük, tölthetjük, de fogyaszthatjuk nyersen is salátákban vagy csak úgy önmagában. A paprika mindemellett kitűnő díszítője is lehet tálaknak.

Vitaminok, ásványok
Mint köztudott a paprika rendkívül sok C vitamint tartalmaz, de ezen kívül az A vitamin tartalma is kimagaslóan nagy, és van benne némi E vitamin is.

Élettani hatások
A paprika sok jó tulajdonságai közül az egyik, hogy hasonlóan a paradicsomhoz tartalmaz többféle bioflavint is, amelyek a rákos megbetegedések megelőzését szolgálják.

Jó étvágyat a Paprika-val készült ételekhez!

Komment küldése

Komment megosztása

Hozzászólás leadásához be kell jelentkezni
Leggyakrabb szavaink: fokhagyma Arno Zöld dió lekvár Fokhagymakrém online rendelés fűszerpaprika Zöld dió szirupban olcsó ár országos kiszállítás aulxito Elefánt fokhagyma Pure white webshop elkészítés webáruház felhasználás alapanyag MPL recept hozzávalók zöldség futárszolgálat paprika aszalt PostaPontok hagyma Csomagautomata gyümölcs őrölt paradicsom
A termék kosárba került